Studiepartner

Søg her

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opdag dine kompetencer

Er du i tvivl om, hvad du er god til og hvilke kompetencer du kan tilbyde en potentiel arbejdsgiver? Måske har du ikke så meget erfaring endnu. Eller måske har du brug for konkrete måder, du kan udfolde dine personlige og professionelle kompetencer i CV og ansøgninger.

Hvis du kan genkende ovenstående, så er du kommet til det rette sted.

Her finder du konkrete råd, værktøjer til afklaring af dine kompetencer og et webinar, der gør dig bevidst om dine evner og viser dig, hvordan du kan beskrive dem i CV, ansøgninger og til jobsamtaler.

Akademiske kompetencer

> Din viden

Faglige kompetencer

> Praktiske erfaringer

Personlige kompetencer

> Måden du bruger,
hvad du ved og kan

Blot ved at opdele dine kompetencer i disse tre kategorier, kan det blive meget lettere for dig at overskue, hvilke kompetencer du allerede besidder.

Du kan fx inddele en A4-side i tre kolonner og begynde at notere, de evner du umiddelbart kan komme i tanker om.

Hvis du har brug for eksempler på, hvad dine akademiske, faglige og personlige kompetencer kunne være, så får du nogle konkrete bud nedenfor, som du kan forholde dig til.

Husk at du ikke behøver at være på ‘ekspert niveau’ for at kunne sætte en kompetence på dit CV.

Målestokken er, om du kan skabe resultater/løse relevante opgaver med de evner og den viden, du har.

Omvendt, så kan du også have så stærke kompetencer i noget, at du oplever det som noget naturligt.
Nogle har nemt ved visse ting, fx at organisere eller være kreativ, tror at andre har lige så nemt ved det. Og dermed kan de overse nogle af deres stærkeste kompetencer og talenter.

Derfor er det en god ide at spørge folk omkring dig, fx forældre, studiegruppen, venner, nuværende eller tidligere kolleger/ledere, hvad de oplever at du er god til.

Hvilke akademiske kompetencer du udvikler på din uddannelse, kan du blive klogere på ved at tjekke din studieordning.

I studieordninger redegøres der nemlig for viden, færdigheder og kompetencer som du udvikler gennem dit studie – både overordnet og på hvert fag.

Se listen over de mest eftertragtede faglige kompetencer og lær, hvorfor du bør uddybe kompetencer i dit CV for at overbevise arbejdsgiveren om at du har de evner, de søger.

Se listen over de mest eftertragtede personlige kompetencer og lær, hvorfor du ikke bare kan liste disse evner i dit CV og ansøgning, hvis du vil skille dig ud og have resultater med din jobsøgning.

EFU-modellen er et værktøj, der kan hjælpe dig med at ‘oversætte’ dine evner og egenskaber til sætninger, som gør det nemt for arbejdsgiveren at se værdien af det du kan tilbyde en arbejdsgiver. Lav tre kolonner på et papir og brug denne PDF som inspo.

I pdf’en finder du også eksempler på ‘oversættelse’ af personlige kompetencer. Hvis du ikke har så meget erfaring endnu, bør du især understrege dine personlige kompetencer i dit CV og ansøgning. Eksemplet viser også, hvilke ‘oversættelser’, du kan bruge i dit CV og hvilke du kan bruge i din ansøgning.

Opdag dine kompetencer – og sælg dem i dit CV

Er du usikker på dine kernekompetencer, og hvad du kan tilbyde en potentiel arbejdsgiver? Har du brug for konkrete måder du kan udfolde dine personlige og professionelle kompetencer i CV og ansøgninger? Så er dette webinar for dig.

Din lokale studiepartner

→ Se hvordan vi hjælper i din by

Events

→ Se kommende events og webinarer.

Et lettere studieliv

→ Få tips til et lettere studieliv