Studiepartner

Søg her

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

5 superkræfter, du ikke vidste om introverte i studiestarten

Interview med Camilla Lærke Lærkesen, stifter af Bevidst Introvert af Carina Fogsgaard Christiansen, Studie- og karrierekonsulent i CA

“Introversion er hverken en diagnose eller en sygdom. Det er en medfødt præference. Det er ikke bedre at være introvert end ekstrovert. Det er bare anderledes. Vi lever imidlertid i en kultur, hvor det, at være social og udadvendt, synes at være de mest værdsatte personlighedstræk. Men introverte har masser af vigtige talenter og styrker, der i lige så høj grad bør hyldes.”

Camilla Lærkesen

Inspireret af Susan Cains TED talk The Power of Introverts har CA bedt Camilla Lærke Lærkesen, foredragsholder, coach, vært på podcasten ‘Bevidst Introvert’, om at dele nogle af de gavnlige superkræfter som introverte kan sætte i spil i studiestarten.

5 superkræfter, du ikke vidste, om introverte i studiestarten

1. Introverte er godt forberedte

De ved ofte, hvor ting er, og hvad der skal ske, da de ikke kan lide overraskelser. Derfor er der god sandsynlighed for, at en introvert kan huske, hvilket lokale holdet skal mødes, eller hvor og hvornår undervisningen foregår.

2. Introverte er ret gode til 1:1-samtaler.

De er gode til at spørge ind, lytte og huske, hvad der bliver sagt. De afbryder ikke, når du taler (som ekstroverte kan have en tendens til, når de bliver begejstrede for emnet). “[Introverte] er ikke i en samtale for sjov. Vi er der, fordi vi har lyst til at være der. Vi small-talker ikke bare for at fordrive tiden,” fortæller Camilla Lærkesen.

Introverte har det som regel godt med, at samtalen ikke handler om dem. Men i stedet et emne, de finder interessant, for de er normalt ikke ret vilde med at have spotlight på dem selv, eller dele personlige ting med nogen, de ikke kender så godt.

3. Introverte kan også tale meget

Hvis man lige rammer det, der interesserer os, så kan vi tale længe og passioneret om det. Det kan være en hobby eller et særligt emne, de interesserer sig meget for. Det kan være spændende at få adgang til det introverte tankeunivers, for der foregår mange interessante overvejelser, som andre tit går glip af.

4. Introverte kan give dig ro og rum i studiestarten

“Introverte kan være super rare at være sammen med i sådan en rus-periode, hvor ting bare går vildt stærkt og er meget hektiske. Der er bare sådan en fantastisk ro over introverte,” fortæller Camilla og tilføjer: “Så kan man lige komme over og låne lidt batteri der.” Introverte er også meget tålmodige og vil meget gerne hjælpe og lytte, hvis noget går dig på.

5. Introverte kan sidde med svaret

I studiestarten er der ofte forskellige lege, orienteringsløb og opgaver. Introverte er typisk meget opmærksomme og står måske lidt på afstand, når en opgave løses. De siger ikke så meget, mens de mere ekstroverte kaster sig ud i spontane løsninger. Men på afstand har introverte som regel et godt overblik.

Hvis du efter lidt tid går over og spørger, hvad de tænker, at løsningen er, så er der god chance for, at de har svaret eller som minimum et guldkorn om, hvad der er behov for, for at finde frem til løsningen. Spørg dem gerne på tomandshånd eller i en mindre gruppe, frem for at bede dem om, at præsentere deres tanker foran en stor flok.

Job og praktik

→ Få genveje til dit næste job eller praktikplads

Din lokale studiepartner

→ Se hvordan vi hjælper i din by

Events

→ Se kommende events og webinarer.