Studiepartner

Søg her

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

3 tips til at klare introugen som introvert

Interview med Camilla Lærke Lærkesen, stifter af Bevidst Introvert af Carina Fogsgaard Christiansen, Studie- og karrierekonsulent i CA

Sådan bliver det lettere for dig at lære dine medstuderende at kende i introugen

Det er overvældende for de fleste at starte på universitet – uanset om du er introvert eller ekstrovert. Der er en masse nye indtryk, nye mennesker og nye steder på campus, som man skal forholde sig til. Og alle aktiviteter synes at foregå på én gang, i store flokke og i et hæsblæsende tempo.

For introverte, der typisk foretrækker mere ro omkring sig og færre mennesker, kan det være en heftig omgang at gennemgå en studiestart. Vi ved, at introverte rigtig gerne vil være med og lære deres nye medstuderende at kende. Det kan bare være lidt ekstra svært at tage kontakt til nye mennesker, når man ikke er ret vild med small-talk og egentlig foretrækker at lære folk at kende på tomandshånd.

Derfor har CA bedt Camilla Lærke Lærkesen, der er foredragsholder, coach, vært på podcasten ‘Bevidst Introvert’ og specialist i introverte, om at dele nogle gode og konkrete råd til, hvordan introverte lettere kan komme i gang med at lære sine nye medstuderende at kende.

Disse råd kan med fordel også bruges af studerende i almindelighed, som gerne vil have en god studiestart.

Camilla
Camilla Lærke Lærkesen, stifter af Bevidst Introvert 

“Det kommer måske til at lyde banalt, og det kan føles helt fjollet at skulle sidde og forberede en samtale,” siger Camilla Lærkesen, “men hvis du hjemmefra har forberedt et par åbningsspørgsmål, så vil du ikke være presset til at skulle sidde on-the-spot og finde på noget at sige, når du sidder sammen med en af dine nye medstuderende.”

Det er ikke sikkert, at du overhovedet får brugt spørgsmålene, men det giver en ro til at vide, at du har dem, hvis du skulle få brug for dem.

Det kan være noget så simpelt som, “Hvad lavede du i går, efter vi tog hjem?”, “hvad skal du senere?” eller “hvad fik dig til at søge ind på denne her uddannelse?” Og det gør ikke noget, at du stiller det samme spørgsmål til flere personer.

“Specielt introverte kan synes, at frokost er en ret svær ting. Men de fleste har oplevet både i studiestarten og på arbejdspladserne, at man typisk sidder ved kantinebordet med en masse mennesker, der taler, uden man kan ikke få et ord indført.

Der kunne man godt tage fat i nogle af dem, man taler godt med, eller som virker søde og spørge: “Hey, vil du ikke med i kantinen?”

I stedet for at følge den store gruppe, så skal man prøve at henvende sig til nogen af dem, som man har en god kemi med og invitere dem til at hente en kop kaffe på tomandshånd,” foreslår Camilla.

“Man kan skelne mellem at være mest menneske-fokuseret eller opgave-fokuseret. Og der er jeg selv meget opgavefokuseret. Så hvis jeg vil have en kop kaffe, så henter jeg mig en kop kaffe. Og det har givet mig rigtig meget at lære, at der er nogen, der er enormt menneske-fokuseret, så de føler, at du relaterer, hvis du siger: Hey, skal du have en kop kaffe med?” fortæller Camilla og indrømmer:

“Det er så banalt, men det havde aldrig slået mig, før jeg lærte den skelnen. For mig, der slet ikke synes, at det er vigtigt at følges til ting, der gav det faktisk rigtig meget at begynde at sige: Vil du med i kantinen? Skal du have en kop kaffe med? Eller: Er der nogen, der mangler noget? For det skaber relationer meget hurtigt. Og det er en nem måde at komme ind på folk.”

Job og praktik

→ Få genveje til dit næste job eller praktikplads

Din lokale studiepartner

→ Se hvordan vi hjælper i din by

Events

→ Se kommende events og webinarer.